Om oss
lutherinfo.se
Martin Luther och luthersk teologi
Om oss

Denna hemsida görs av två entusiaster när det gäller att sprida information om Martin Luthers liv och teologi. Göran Agrell och Peter Strömmer i Stadtkirche, Wittenberg.

Vi kommer gärna och föreläser om Martin Luther och luthersk teologi, var och en för sig eller båda två, och kan även medverka som föreläsare och guide på resor i Luthers fotspår.

I viss mån kan vi också svara på frågor om Luther och luthersk teologi via mail. 

Peter Strömmer
(född 1961) är präst i Svenska kyrkan sedan 1996 och fritidsforskar om Luther. Jag har mest arbetat med inriktning på ungdomar och barn i församlingsverksamheten, både som församlingsassistent och präst. Undervisning och pedagogik är ett av mina stora intressen. Jag har dessutom undervisat om Luther på Ersta Sköndal högskola i Stockholm, skriver artiklar, håller föredrag och leder resor i Luthers fotspår. 

Kontakta Peter Strömmer på
peter@lutherinfo.se
Göran Agrell
(född 1941) är präst i Svenska kyrkan sedan 1968, teologie doktor i Nya testamentets exegetik sedan 1977. 1980 – 2006 var jag direktor vid Stockholms teologiska institut och 1997 – 2006 högskolelektor vid institutionen för diakoni och teologi vid Ersta Sköndal högskola. Som bibelvetare har jag skrivit artiklar om bibelteologiska perspektiv på socialetiska frågor och om bibeltolkningsmetoder. Som folkbildare har jag medverkat i en rad bibelsamtalsmaterial och författat boken Böcker för livet 1999. Jag har dessutom ansvarat för och undervisat inom en kurs om Luthers teologi och nutida luthersk teologi vid Ersta Sköndal högskola och skriver artiklar, håller föredrag och leder resor för församlingsfolk och andra i Luthers fotspår.

Kontakta Göran Agrell på
goran@lutherinfo.se

 


StartsidaOm ossLuthers livLuthercitatArtiklarBilderLuthers texterLitteraturtipsLänkar